(Artikelnr: QB040/17)
Druivenras Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Trincadeira
Over het wijnhuis De Alentejo, waar het wijnhuis Quinta do Carmo ligt, behoort tot de warmste wijngebieden van Portugal en zelfs van Europa. Het wijngebied is uitermate geschikt voor het maken van geconcentreerde rode wijnen, waar Quinta do Carmo dan ook gespecialiseerd in is. Verrassende lokale druivenrassen als Alicante Bouschet, Trincadeira en Aragonez (Tempranillo) voeren er de boventoon. Daarnaast maken ze ook verrassende witte wijnen, gemaakt van de lokale druivenrassen Arinto, Antão Vaz en Roupeiro.
Wijngaard en regio Afkomstig van verschillende wijngaarden in Alentejo, een wijngebied in het midden van Portugal. De bodem bestaat uit klei en kalksteen.
Vinificatie De druiven worden apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Na de gisting blijft het sap nog in contact met de schilletjes om meer smaak te onttrekken. Daarna rijpt de wijn nog 6 tot 9 maanden in RVS tanks.
Kleur Robijnrood.
Geur Rijpe, rode bessen. Kersen- en aardbeienjam.
Smaak Fruitige wijn met evenwichtige zuren en zachte tannines.
Serveren bij Heerlijk bij gevogelte, bijvoorbeeld patrijs of parelhoen. Ook lekker bij konijn.
Serveertemperatuur 16-18° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Quinta do Carmo
Land Portugal
Regio Alentejo
Appellatie Alentejo
Jaartal 2017
Alcoholpercentage 14,50
Biologisch gecertificeerd Nee
Inhoud 75 cl
Verpakt per 6
Verpakking Doos
Schroefdop Nee
Brutogewicht fles 1.35
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 9,10 *
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Artikelnummer

QB040/17 

Voorraad

0

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.